سهشنبه، ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
از سال ۱۴۰۳ خورشیدی، استفاده از ابزارهایی مثل چت جی پی تی و جمینای برای نوشتن مقاله با هوش مصنوعی بیشتر شده است، اما آیا این ابزارها به طور مستقیم برای نوشتن مقاله استفاده میشوند؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که ابزارهای هوش مصنوعی با فراهم کردن امکان چت و پاسخ دادن به اکثر سؤالهای شما اطلاعاتتان را در زمینهی موضوع مورد نظر افزایش میدهند. همچنین، ایدههای خلاقانهای برای انتخاب عنوان، تیترها و بدنهی اصلی مقاله در اختیارتان میگذارند. البته، اینها فقط گوشهای از مزایای هوش مصنوعی برای نوشتن مقاله محسوب میشوند. با ما همراه باشید تا دربارهی این ابزارها اطلاعات بیشتری کسب کنید.
شاید، تصور کنید که ابزارهای هوش مصنوعی فقط برای نوشتن مقالات انگلیسی کاربرد دارند، اما چنین نیست. در واقع، گسترش تعداد مقالات فارسی در گوگل زمینهای فراهم کرده است که ابزارهای هوش مصنوعی بتوانند با اتکا به آنها به سؤالات مخاطبان در زمینهی موضوعات مختلف پاسخ دهند. بنابراین، هرچه قدر اعتبار این مقالات بیشتر باشد، پاسخی که مخاطبان از ابزارهای هوش مصنوعی دریافت میکنند، دقیقتر و کاملتر خواهد بود. در نتیجه، نوشتن مقاله با هوش مصنوعی راحتتر نیز میشود.
یکی از ابزارهای پرکاربرد هوش مصنوعی که بیشتر مخاطبان از آن برای نوشتن مقالات فارسی استفاده میکنند، ابزار ChatGpt است. این ابزار دارای نسخهی رایگان و پولی است. در صورتی که شما اقدام به خرید اکانت ChatGPT از سایت بلید اکانت کنید، از امکانات بیشتری مثل چت صوتی برخوردار میشوید.
برای نوشتن مقاله با هوش مصنوعی به صورت آنلاین که کیفیت مناسبی نیز داشته باشد، باید مراحلی را به شرح زیر طی کنید:
· ابتدا، در مرورگر خود صفحهی چت با یکی از ابزارهای هوش مصنوعی مثل جی پی تی یا جمینای را پیدا کنید؛
· حال، سؤالات خود را دربارهی ساختار محتوا و نحوهی انتخاب عنوان، تیترهای میانی و تیتر پایانی مربوط به موضوع مقالهی خود را از این ابزار بپرسید. در این مرحله پاسخهای جالبی دریافت میکنید و حسب سلیقه ساختار محتوا را مشخص میکنید؛
· حال، دربارهی نحوهی نوشتن مقدمه از چت بات سؤال کنید. اگر در زمینهی نوشتن مقاله مبتدی باشید، پاسخهای این ابزار به شما در نوشتن مقاله با هوش مصنوعی کمک شایانی میکند؛
· در نهایت، یک سؤال کلی دربارهی موضوع مقاله از هوش مصنوعی بپرسید. سپس، متن دریافتی را بازنویسی کنید و مورد استفاده قرار دهید.
گاهی، ممکن است مطالب دریافتی از این ابزار صحت علمی نداشته باشد. بنابراین، بعد از تکمیل نگارش مقاله حتما آن را یکبار دیگر از نظر صحت و سقم مطالب نوشتهشده بررسی کنید. بهتر است مطالعهای نیز در زمینهی موضوع انتخابی داشته باشید و سپس مجددا مقالهی نوشته شده با هوش مصنوعی را بررسی کنید. با اینکار مقاله را به درستی ویراستاری و اطلاعات درستی به مخاطبان خود ارائه خواهید کرد.
در بالا چگونگی نوشتن مقاله با هوش مصنوعی را توضیح دادیم، اما نگفتیم که چگونه باید وارد صفحهی چت بات شوید. در ادامه، مراحل اینکار را توضیح میدهیم:
1. مرحلهی ثبتنام و ورود: برای استفاده از ابزار چت جی پی تی ابتدا باید در سایت OpenAI یا هر پلتفرم دیگری که این ابزار را به مخاطبان ارائه میکند، ثبتنام کنید.
2. انتخاب سبک مناسب: ابزار چتچیپیتی سبکهای متفاوتی دارد و برای نگارش مقالهی فارسی بهتر است از سبک GPT-4 استفاده کنید.
3. طراحی پرامپت موثر: در این مرحله باید دستورالعملهای خود را به صورت دقیق و شفاف به این ابزار ارائه کنید. همانند وقتی که سؤال مهمی را در صفحهی چت خود در شبکههای اجتماعی مختلف از دوستانتان میپرسید.
4. تولید محتوا: سؤال خود را بفرستید و منتظر پاسخ ابزار هوش مصنوعی به این سؤال بمانید.
5. بررسی و ویرایش: بعد از دریافت پاسخ، متن دریافتی را طبق اصول و دستور زبان فارسی ویرایش کنید و آن را مورد استفاده قرار دهید.
6. بهینهسازی: اگر پاسخ درستی دریافت نکردهاید، سؤال خود را به شیوهی دیگری بپرسید و این مرحله را تا رسیدن به پاسخ درست و منطقی ادامه دهید.
برای اینکه مقالهای که با ابزارهای هوش مصنوعی تهیه کردهاید، قابل استفاده باشند، نباید از ویرایش اساسی آن غافل شوید. در ادامه، نکات مهم برای ویرایش چنین مقالاتی را شرح میدهیم:
· بررسی درستی اعداد و ارقام ارائهشده توسط ابزارهای هوش مصنوعی: دادهها و آمار ارائهشده توسط هوش مصنوعی ممکن است نادرست باشند. بنابراین، بهتر است برای اطمینان از درستی آنها به سایتها و منابع معتبر رجوع کنید.
· تصحیح انسجام و روان بودن متن: ابزارهای هوش مصنوعی به هیچوجه نمیتوانند برای نوشتن مقاله مانند انسان عمل کنند. حتما، در متنهای ارائهشده در این ابزارها اشکالاتی خواهید دید. این موضوع در هنگام چت صوتی با ابزارهای هوش مصنوعی بیشتر به چشم میآیند.
· اصلاح لحن و شیوهی نگارش متن ارائهشده توسط ابزارهای هوش مصنوعی: به طور معمول، نویسندگان حین نوشتن مقاله سعی میکنند آن را به گونهای بنویسند که مورد قبول و تایید مخاطبان هدفشان باشد. هوش مصنوعی ممکن است این عامل را نادیده بگیرد.
· اصلاح اشتباهات مربوط به دستور زبان فارسی و نقطهگذاری: بهتر است بعد از نوشتن مقاله با هوش مصنوعی و انجام اصلاحاتی که در بالا به آنها اشاره شد، اصلاحاتی نیز در زمینهی دستور زبان فارسی و نقطهگذاری مقاله انجام دهید تا به راحتی با چشم قابل اسکن باشد.
· اضافه کردن دیدگاههای شخصی به مقاله و افزودن مثالهایی برای توضیح بیشتر مفاهیم: برای غنیسازی مقاله تولیدشده با هوش مصنوعی بهتر است دیدگاههای شخصی خود را در بین جملات و در جای درست بگنجانید. در مواقعی نیز برای توضیح بیشتر برخی مفاهیم مثالهایی بزنید تا متن واقعیتر به نظر برسد.
· حذف جملات و عبارات تکراری و زائد: اگر در متن مقالهای که با هوش مصنوعی تهیه کردهاید، جملات تکراری ببینید، حتما آنها را حذف کنید. همچنین، سعی کنید این مقاله عاری از حشو و عبارات تکراری باشد که پشت سرهم میآیند.
· بومیسازی محتوا: شما باید متن دریافتی از هوش مصنوعی را مطابق فرهنگ و زبان فارسی تغییر دهید تا مخاطبانتان به خوبی متوجه منظور شما از جملات نوشتهشده شوند.